En strålende trav- og galoppuke er vel i gang og også denne lørdagen byr på Super Saturday. Suksesskonseptet til Rikstoto byr på dobbel V75 kommende lørdag. Først spiller vi til en strålende V75-omgang på JØrebro der det også er stor jackpot med 19 859 320 SEK ekstra i sjuerpotten, mens vi lørdag kveld spiller til en herlig V75-omgangBjerke med Gulljackpot. Tirsdag kveld er det dobbel jackpot i V75 Xpress fra Bjerke/Bergsåker med 1 664 866 kr ekstra i sjuerpotten. Onsdag kveld er det dobbel jackpot i V86 på Solvalla/Åby med hele 9 966 948 SEK ekstra i åtterpotten. Torsdag er det sesongpremiere på Øvrevoll med internasjonal V5/V4. Søndag er det jackpot i V75Vaggeryd. Her skal det fordeles 5 580 291 ekstra i premiepotten (40/20/40).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Tirsdagen byr faktisk på lunsjløp både i Norge og Sverige. På Romme er det den "vanlige" nordiske V4-lunsjen med spillestopp kl 12.20. Men også Varig Orkla byr på lunjsløp denne tirsdagen og det er hele ni løp på menyen. Og først ut er det V5-spill med spillestopp allerede kl 11.35. V4-spillet innledes først i V5-5 og her er det ikke spillestopp før kl 13.35. Spillemessig og sportslig er det uansett kveldens V75 Xpress på Bjerke/Bergsåker med dobbel jackpot og hele 1 664 866 SEK ekstra i sjuerpotten som er det soleklare høydepunktet. Fire V75-løp skal avvikles på Bjerke, mens de tre resterende V75-løpene går på Bergsåker. Samtlige sju løp skal avvikles i løpet av en time og spillestopp er som kjent kl 20.25. Jeg spiller med to bankere i omgangen, en på Bjerke og en på Bergsåker og Bjerke-bankeren kommer ut allerede i V75-1.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til tirsdagens V75 Xpress på Bjerke/Bergsåker. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 1 500

Persson tar ikke turen forgjeves
Det er ikke hverdagskost at Halmstad-trener Håkan K Persson har starthest på Bjerke på en tirsdag. Men Perssons elitetraver 1 Four Guys Dream har faktisk gjort sine to siste starter på norsk jord. Nest sist var han med i Klosterskogen Grand Prix i påsken, men stod vanskelig til i bakspor i det løpet og fikk ikke med utfallet å gjøre. Kom så ut i Steinlagers æresløp på Momarken forrrige lørdag og var også der uheldig i sportrekningen med bakspor. Men fra fjerde utvendig leverte åtteåringen en strålende andreplass bak den gode vinneren Beartime og slo seg forbi Stoletheshow mot mål. Vallaken trives normalt klart best i tet og i kveld er det førstespor bak bilen på Bjerke. Det betyr normalt tet og tror ikke hans årsdebutanter 6 Beads og 4 Dorgos De Guez rekker mot den formsterke Persson-traveren. Tom Erik Solberg kusket på Momarken og han kusker også i kveld. 1 Four Guys Dream blir den ene av mine to bankere i kveldens V75 Xpress.
Rangering V75-1 Bjerke: A: 1 B: 6-4 C: 2-5-3-7

Du ser alle tirsdagens løp fra Bjerke/Bergsåker gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 18.30. V75-1 på Bjerke starter kl 20.25


Djuse/Persson er en vinnerformel
Duoen Jan Olov Persson som trener og Mats E Djuse som kusk har radet opp utallige seire sammen de siste årene på svenske og iblant norske travbaner. I kveld er det 5 Juni Blixt i V75-6/DD-1 som skal opprettholde den seiersstimen. Tekno Odin-sønnen vant fem av 12 starter i fireårssesongen og rasket med seg nesten 700 000 SEK. Avsluttet fireårssesongen med tre strake seire og innledet dette året med en svært enkel sprintseier på Romme. Blir stor favoritt i V75-6 i kveld og holder hesten seg unna galoppen, må det være topp vinnersjanse. 5 Juni Blixt blir min andre V75-banker og blir også min DD-banker.
Rangering V75-6/DD-1 Bergsåker: A: 5 B: 3-8-12 C: 10-2-4-9-7-1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-2 Bergsåker - Varmblodshester. Wången Cup. Lærlingslopp. 2140 meter autostart.
En eller mange er spørsmålet i V75-2 og med tanke på at jeg har valgt to andre bankere, dekker jeg storfavoritten 6 Global Easy Rider godt opp i dette løpet. Daniel Wäjersten har virkelig snurr på seiershjulet for tiden og 6 Global Easy Rider er en motivert favoritt i dette løpet. Men etter fire strake seire, har ikke hesten vært som best i sine to siste løp og ga seg vel mye som stor favoritt sist på Romme.

1 Havannah Line tok en flott seier i årsdebuten på Bergsåker tredje sist, men har ikke vært som best i sine to siste løp. Flotte forutsetninger i kveld med førstespor bak bilen. 3 Glendalough gjorde et solid seiersløp på Dannero for drøye to uker siden etter dødens den siste runden. Tredjevalget. 2 Justin Bieber Sisu gjorde noen sterke løp i starten av året, men ikke vært like bra i sine siste løp. Kapasitet finnes og startsporet er bra.

Ytterligere fire hester får plass på det største V75-forslaget. 8 Quick Run står vanskelig til i åttendespor, men Oskar Florhed er blant de beste kuskene i feltet. 9 Lyckans Sunshiner er en bra fireåring som kan få et fint smygløp herfra. 5 In Smart Face har vært uheldig i sine to siste løp og treningsrapportene er bra. 4 Bluejeans N. Go On vant tre løp i fjor og avla årsdebut med fjerdeplass på Hagmyren forrige søndag. Løp i kroppen nå og står fint til i fjerdespor bak bilen.
Rangering V75-2 Bergsåker: A: 6 B: 1-3-2 C: 8-9-5-4-11-10-7

V75-3 Bjerke - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vidåpent lavgrunnlagsløp på Bjerke venter i V75-3 og og jeg dekker løpet nesten fullt ut på de to største V75-forslagene.

1 Gatling's Gunner er ingen stjerne, men vallaken avgjorde lett via siste indre i seiersløpet på Klosterskogen for snaue to uker siden og har trukket vinnerloddet med spor en bak startbilen. Blir min knepne favoritt. 10 Churchill blir ikke veldig mye spilt, men trener bra og motstanden skremmer ikke. 4 Broker Artist vant direkte i løpsdebuten, men ikke vært like bra i sine to løp etter det. Uansett en tidlig garderingshest her. Fra samme stall kommer også 11 Comtessa De La Luna. Vant for Erlend Rennesvik nest sist, mens det ble galopp sist. Klaffer det noenlunde fra bakspor, kan fireårshoppa vinne igjen. 2 L.O. Flamingo har en seire og to andreplasser på fem starter i år, og står også fint til i andrespor bak bilen.

Ytterligere fem hester får plass på de to største V75-forslagene. 12 H.M. Suleika måtte avlegge prøveløp etter tre disk på rad, og gikk fine 16.6/2140 meter i det prøveløpet. Fireårshoppa til Geir Nordbotten er ikke sjanseløs i et løp uten de store kanonene. 9 Hansi D. er bedre enn raden og står i et fint smygspor, og både 5 Celina Arctous og 6 Bi Nika Bi er hester som kan blande seg inn i seierskampen med klaff. 7 Sam's Little Fighter har galoppert seg bort i sine tre siste løp, men var bra tredje fjerde sist.
Rangering V75-3 Bjerke: A: 1 B: 10-4-11-2 C: 12-9-6-5-7-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-4 Bergsåker - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Favorittduoen skiller seg klart ut i V75-4 på Bergsåker og jeg står på to hester på samtlige V75-forslag.

5 Västerbo Ajax med de aller beste forutsetningene og er den klare tetfavoritten. Vant seks løp på kun femten starter i fjor og innledet med seier i årsdebuten i Østersund for snaue tre uker siden. 6 Dutchess Sun debuterte for Daniel Wäjersten på Bergsåker i et forsøk i Diamanstoet forrige lørdag. Fikk et snilt løp da og avsluttet fint innvendig til en mindre premie. Helt annen motstand i kveld og det klare motbudet til favoritten 5 Västerbo Ajax. De to hestene skiller seg klart ut i V75-4 på Bergsåker i kveld.
Rangering V75-4 Bergsåker: A: 5 B: 6 C: 11-9-10-8-3-2-4-7-1-12

V75-5 Bjerke - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Fire hester skiller seg litt ut i dette hoppeløpet som har ni hester til start.

3 Rookie Tile blir min favoritt. Hoppe til Stine Birkeland avsluttet strålende til tredjeplass i et V75-løp på Forus i sin siste start og står gunstig til i tredjespor bak bilen. 6 Gejst var også med i V75 på Forus i sitt siste løp. Men kom aldri inn i det løpet fra et vanskelig ellevtespor bak bilen. Bedre forutsetninger i kveld og en klar seierskandidat. 5 Caramel Volo ble toer i det samme V75-løpet som Rookie Tile ble tredje i sist på Forus og kom akkurat for sent til å vinne da. Har form og en klar vinnerkandidat her. Jeg plukker også med meg 9 Million River på de fleste V75-forslagene. Hamre-hoppa burde kanskje holdt unna for storoutsideren Er Pupone fra tet på Klosterskogen forrige torsdag, men er bra og kan få et fint løp underveis her.
Rangering V75-5 Bjerke: A: 3 B: 6-5-9 C: 4-8-2-7-1

V75-7/DD-2 Bjerke - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Jeg syntes at 6 S.K's Bukefalos ble spilt til altfor stor favoritt i et V65-løp på Jarlsberg for to uker siden, men den 11 år gamle vallaken gjorde mine spådommer til skamme og tok en svært enkel seier etter en solid siste 500 meter. Da var det sprint og det er det også i kveld. Jeg setter Antonsen-traveren knepent foran 4 Hassel Oliver som nok er den beste hesten, men kanskje ikke har fordel av sprintdistansen.

1 Grude Kalle er Høitomt litt opp på i kveld med tanke på førstespor og sprint. Men ikke vist toppform i det siste og må heve seg for å vinne i kveld. 9 Glitrende Tider holdt strålende til tredje fra dødens på Bjerke forrige onsdag og skal med på gardering. 8 Harkar ligger trener Hans Kristian Skubberud lavt med foran årsdebuten, men fartsmessig er han blant de beste. 3 Børke Loke har et bra toppnivå og skulle Sagholen-traveren ha en av sine bedre dager er forutsetningene gode i kveld med tredjespor bak bilen og sprint. De seks hestene blir mine utvalgte i V75-7 på Bjerke i kveld.
Rangering V75-7/DD-2 Bjerke: A: 6 B: 4-1-9-8-3 C: 7-5-12-2-10-11