Til tross for at 2. runde i cupen for menn spilles onsdag kveld, er ingen av de kampene med på ukens midtukekupong. Midtukekupongen består av fire kamper fra Premier League, en kamp fra Championship, en semifinale i Coppa Italia, tre kamper fra Ligue 1 i Frankrike og avsluttes med tre kamper fra midtukerunden i Allsvenskan. Bonuspotten er på ca 700 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.55.

1. Crystal Palace - Newcastle
Med sin sensasjonelle 1-0 seier borte mot Liverpool forrige søndag, tok Crystal Palace et langt steg vekk fra nedrykksstriden og med sin overbevisende 5-2 seier hjemme mot West Ham denne søndagen, tok nok Palaca de avgjørende steget vekk fra nedrykkstriden. Oppe på 14. plass med sine 36 poeng har elleve poeng ned til Luton under streken. Luton som kun har fire kamper igjen å spille. Stod med kun to poeng på fem seriekamper, før de altså nå har slått tilbake med to flotte seire. Totalt 5-4-7 hjemme på Selhurst Park. Rob Holding spilte sin første kamp i 2024 mot West Ham, men pådro seg en ny hamstring og er igjen ute. Ellers er det ingenting nytt for Palace.

Newcastle har ikke spilt seriekamp siden forrige lørdag, de vant de 4-0 hjemme mot Tottenham og uken før vant de 1-0 borte mot Fulham. Ligger på sjetteplass med sine 50 poeng på 32 spilte kamper, men det er hele ti poeng opp til Totteham på femteplass som også har spilt 32 seriekamper. Slitt voldsomt med skader gjennom hele sesongen og de har også slitt fælt på bortebane, der de ikke har bedre enn 4-2-9 totalt. Selv med ti dagers kampfri, er skadeproblemene fortsatt gedigne for Newcastle. Sve Botman, Joelinton, James Lascalles, Lewis Miley, Callum Wilson, Miguel Almirona og langtidssuspenderte Sandro Tonali er alle ute, men Kieran Trippier og Joe Willcock kan blir klare til onsdagens kamp.

0-0 og 1-1 i tilsvarende kamp på Selhurst Park de to foregående sesongene. Det må nesten bli U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Everton - Liverpool
Everton er som kjent fratrukket åtte poeng, men tok en ekstremt viktig 2-0 seier hjemme mot Nottingham Forest søndag. Kom seg dermed opp på 30 poeng og i og med at Luton tapte hele 2-5 hjemme mot Brentford i helgen, har Everton nå fem poeng ned til Luton under streken og i tillegg med en kamp mindre spilt. Har tre av sine fem siste hjemme på Goodison Park, men skal også møte Luton på bortebane i sesonginnspurten. Beskjedne 5-4-7 hjemme på Goodison Park. Beto er fortsatt på skadelisten, mens Dominic Calvert-Levin pådro seg en smell mot Nottingham Forest og er usikker.

Liverpool har hatt en fryktelig periode etter de spilte 2-2 borte mot Manchester United for drøye 14 dager siden. Tapte 0-3 hjemme mot Atalanta i den første kvartfinalen i Europa League forrige torsdag og tre dager senere presterte Liverpool å tape 0-1 hjemme mot Crystal Palace i Premier League. Vant riktignok torsdagens returkamp mot Atalanta 1-0 Bergamo, men var egentlig aldri i nærheten av å hente opp 0-3. Men slo tilbake med en kanonviktig 3-1 seier borte mot Fulham søndag og er dermed fortsatt a poeng med ledende Arsenal på 74 poeng. Manchester City er på tredjeplass med 73 poeng, men de har en kamp mindre spilt. Skadeplagede Diogo Jota som scoret ett av målene mot Fulham, er igjen havnet på skadelisten sammen med Joel Matip, Conor Bradley og Thiago.

0-0, 1-4, 2-2 og 0-0 i tilsvarende kamp på Goodison Park de fire foregående sesongene. Poengdeling er ikke noe alternativ for Liverpool i gullkampen. B.

3. Manchester United- Sheffield United
Manchester United ledet 3-0 etter 71 minutter i søndagens semifinale i FA-cupen på Wembley, men klarte sensajonelt nok å skusle vekk den ledelsen da Haji Wright utlignet til 3-3 fem minutter på overtid. Dermed ble det ekstraomganger og påfølgende straffesparkkonkurranse som tilslutt endte med United-seier og dermed er de klare for FA-cup finale mot Manchester City. Har blandet og gitt hele sesongen, og ligger på sjuendeplass med sine 50 poeng. Totalt 8-2-5 hjemme på Old Trafford. Scott McTominay og Marcus Rashford pådro seg begge smeller mot Coventry og sjekkes nærmere kampstart. Luke Shaw, Anthony Martial, Victor Lindelöf, Lisandro Martinez og Mason Mount er alle fortsatt ute.

Sheffield United har ikke hatt ett vellykket comeback i Premier League og lagt på nedrykksplass stort sett hele sesongen. Tapte hele 1-4 i sekspoengskampen hjemme mot Burnley lørdag ettermiddag og ligger helt sist med kun 16 poeng på 33 spilte kamper. Det er ti poeng opp til Nottingham Forest på sikker plass, så Sheffield United kommer til å rykke ned. Bedrøvelig svake 1-3-12 på bortebane. Mange skader for Sheffield United som kanskje også må unnvære Oli McBurnie og Gustavo Hamer som begge pådro seg smeller mot Burnley.

Manchester United skusler ikke borte poeng i denne. H.

4. Wolverhampton - Bournemouth
Wolverhampton med en ganske bra sesong og ligger på ellevteplass med sine 43 poeng, det er sju poeng opp til Newcastle på sjetteplass. Matheus Cunha scoret begge målene for Wolves da de spilte 2-2 borte mot Nottingham Forest forrige lørdag, mens de som ventet tapte 0-2 hjemme mot Arsenal lørdag kveld etter at sentrale spillere manglet. Godkjente 7-3-6 hjemme på Molineux. Nelson Semedo var ikke med mot Arsenal, men er tilbake her. Også Matheus Cunha gikk glipp av Arsenal-kampen, men han er mer usikker.

Bournemouth hadde en fryktelig innledning på sesongen og tok kun tre poeng på sine ni første seriekamper. Men ledelsen stod bak nyansatte Andoni Iraola og det var aldri snakk om å gi ham sparken. Det gjorde de rett i og Bournemouth er forlengst godt klar av nedrykksstriden. Ligger på 13. plass med sine 42 poeng, men har ikke bedre enn 5-3-8 på bortebane, etter at de tapte 1-3 borte mot Aston Villa søndag. Ingen nye skader eller karantener for bortelaget, men Marcus Tavernier, Tyler Adams og Ryan Fredericks er alle fortsatt ute.

Vi merker oss dog at det endte 0-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Men nå synes vi det er fordel Wolverhampton. HU.

5. Coventry - Hull
Hengekamp i Championship.

Heroisk opphenting av Coventry i semifinalen i FA-cupen mot Manchester United på Wembley søndag. Lå under 0-3 med snaue 20 minutter igjen av ordinær tid, men presterte å score tre mål på de minuttene og tvang United til ekstraomganger. Ingen mål kom der og tilslutt vant United på straffespark. De ligger på åttendeplass i Championship med sine 63 poeng på 42 spilte kamper og Coventry har ni poeng opp til Norwich på sjetteplass og playoff. Men Norwich har to kamper mer spilt, så det er fortsatt mulig. Solide 9-8-3 på hjemmebane.

Hull har også muligheten til å nå sjetteplassen. De ligger på sjuendeplass med sine 66 poeng på 43 spilte kamper og har seks poeng opp til Norwich med en kamp mindre spilt. Står med 2-2-0 på sine fire siste seriekamper og fine 10-4-7 totalt på bortebane. Anass Zaroury er faktisk eneste spiller i troppen som er usikker, ellers stiller Hull helt skade- og karantenefritt.

1-1 og 0-2 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Atalanta - Fiorentina
Semifinale i Coppa Italia, andre kamp. Fiorentina vant første kamp 1-0. Henger forholdsvis greit med i Serie A der de ligger på sjetteplass med sine 54 poeng etter å ha vunnet 2-1 borte mot Monza i søndagens seriekamp. Er som kjent også klare for semifinale i Europa League, etter å ha beseiret Liverpool 3-1 totalt over to kamper. Solide 10-2-3 hjemme i Bergamo i Serie A.

Fioretina måtte ha ekstraomganger hjemme mot Viktoria Plzen for å ta seg til semifinale i European Conference League. Gjort en litt skuffende sesong i Serie A, der de ligger helt nede på niendeplass. Tok seg til semifinale i Coppa Italia ved å vinne etter straffespark hjemme mot Bologna i kvartfinalen. Beskjedne 5-4-7 på bortebane i seriespillet.

Begge lagene roterte stort på sine startellevere i sine respektive seriekamper i helgen, men stiller naturligvis toppet til denne semifinalereturen. Det står forøvrig 3-1-1 i tilsvarende seriekamp i Bergamo de fem foregående sesongene. Vi tror Atalanta vinner hjemmereturen og lar de stå ugardert. H.

7. Marseille - Nice
Det spilles tre hengekamper i Ligue 1 onsdag kveld og de er alle med på midtukekupongen.

Marseille har levert en skuffende sesong i Ligue 1 der de ligger helt nede på niendeplass med sine 40 poeng. Men til ta seg forbi både Lyon og Rennes med seier i denne hengekampen. Tok seg til semifinale i Europa League forrige torsdag på bekostning av Benfica og skal opp mot Atalanta i semifinalen. Første kamp der går neste torsdag. Tatt hele 29 av sine 40 poeng på hjemmebane i Ligue 1 (8-5-1). Samuel Gigot ogAmine Harit er begge tilbake etter karantene.

Nice ligger på femteplass med sine 47 poeng og har fem poeng opp til Lille på fjerdeplass og åtte poeng opp til Monaco på andreplass. Etter kun en seier på ni seriekamper (1-3-5), ble det 3-0 seier hjemme mot nestjumbo Lorient sist fredag. Variable 5-4-5 på bortebane, men mannskapsmessig ser det bra ut for bortelaget.

Det står 2-0-1 på de tre siste tilsvarende i Marseille. Vi tror mye på Marseille i denne, men bortelaget er ikke sjanseløse. HU.

8. Lorient - Paris Saint-Germain
Med sitt 0-3 tap hjemme mot Nice sist fredag og det at Metz vant 1-0 borte mot Le Havre lørdag, sendte Lorient under streken og ned på nest sisteplass som gir direkte nedrykk. Men det er kun to poeng opp til Le Havre på kvalifiseringsplassen og det er tre poeng opp til Metz på sikker plass. Tok en overraskende 2-1 seier borte mot Rennes i starten av mars, men har deretter kun tatt ett poeng på de fem siste seriekampene.

PSG topper som vanlig overlegent tabellen og med sine 66 poeng, har de elleve poeng ned til Monaco når begge de lagene har ni kamper igjen å spille. Er som kjent klare for semifinalen i Champions League og spiller første kamp i den borte mot Bayern München førstkommende tirsdag. Vant overlegent 4-1 hjemme mot Lyon i helgen og er ubeseiret på bortebane denne sesongen (10-4-0).

1-2, 1-1 og 3-2 i tilsvarende oppgjør de tre foregående sesongene. Ikke utenkelig at PSG roterer i denne med tanke på semifinalen i Champions League. UB.

9. Monaco - Lille
Viktig toppkamp dette. Monaco på andreplass med sine 55 poeng, mens Lille ligger på fjerdeplass med sine 52 poeng.

Monaco med sin tredje strake seier da de vant sterkt 2-0 borte mot serietreer Brest i helgen. 1-0 seier hjemme mot Rennes nest sist, men har ikke bedre enn 7-3-4 hjemme i fyrstedømmet og stod faktisk med svake 0-3-3 på de seks siste hjemmekampene før de altså vant hjemme mot Rennes nest sist. Eliesse Ben Seghir og Wilfried Singo ble begge utvist mot Brest og soner følgelig karantene her.

Lille hadde halvannen fot i semifinalen i European Conference League hjemme mot Aston Villa sist torsdag. De tapte som kjent 1-2 borte på Villa Park i den første kvartfinalen, men to minutter før slutt ledet de 2-0 i hjemmereturen. En scoring av Aston Villas Matty Cash i sluttminuttene sørget for 2-1 og dermed ekstraomganger og straffespark som Aston Villa gikk seirende ut av. Klarte å riste av seg den skuffelsen og vant 1-0 hjemme mot Strasbourg søndag. Lagets tredje strake seier i Ligue 1, samtlige tatt på hjemmebane. Mer beskjedne 3-7-4 totalt på bortebane. Eks VIF-spiss Andrej Ilic er fortsatt ute med skade for Lille.

0-0, 2-2 og 0-0 i tilsvarende oppgjør de tre foregående sesongene. U virker nærmest også denne gang og vi U'en stå alene.

10. AIK - Värnamo
Det spilles full midtukerunde i Allsvenskan denne uken og tre av kampene spilles onsdag kveld, de resterende fem spilles torsdag kveld.

Henning Berg har fått en flott start med AIK som er ubeseiret på sine fire første seriekamper. Begge hjemmekampene er vunnet, mens det har blitt poengdeling i de to første bortekampene. Var svært effektive foran over 44 000 tilskuere i søndagens derby hjemme mot Djurgården der de vant 2-0 etter å ha hatt to skudd på mål. 1-0 seier hjemme mot Västerås i seriepremieren, mens det er blitt 2-2 borte mot Brommapojkarna og 1-1 borte mot Mjällby.

Värnamo har vært blant nedrykksfavorittene i de to foregående sesongene etter at de rykket opp til Allsvenskan foran 2022-sesongen. Men de har klart seg utmerket. Tiendeplass i 2022, ble forbedret til en sensasjonell femteplass i fjorårssesongen. Litt tyngre start denne sesongen. Sterkt med 2-2 borte mot Elfsborg i seriepremieren, men tapte deretter skuffende 1-2 hjemme mot GAIS og hele 0-4 hjemme mot Malmö. Det skal dog tillegges at de kampene er spilt i Borås, grunnet forfatningen til Värnamos hjemmebane. Lørdag kom uansett sesogens første seier med 1-0 borte mot Sirius.

3-1 og 2-2 i tilsvarende kamp i Stockholm de to foregående sesongene. AIK har fått godt betalt hittil og vi utelukker ikke at Värnamo kan få med seg ett poeng i denne. HU.

11. IFK Göteborg - Häcken
Gøteborg-derby dette der lillebror Häcken har vært dominerende de siste sesongene.

IFK Göteborg endte på en meget skuffende 13. plass forrige sesong og var kun ett poeng unna kvalifiseringsplassen. Innledet denne sesongen med 1-4 tap hjemme mot Djurgården, men fikk da Kolbeinn Thordarsson utvist allerede etter 27 minutter. Dominerte totalt borte mot Halmstad i andre serierunde, men tapte likevel den kampen svært ufortjent med 0-1. Borte mot Kalmar kom så den etterlengtede trepoengeren etter 1-0 seier. Var også best store deler av kampen hjemme mot IFK Norrköping sist lørdag, men måtte nøye seg med 1-1 og måtte også spille den kampen med en mann mindre de siste 30 minuttene ettersom nordmannen Anders Trondsen ble utvist. Trondsen soner derme karantene i denne.

Per Anders "Paco" Johansen har fått en ålreit start som ny Häcken-trener. De tapte riktignok 0-1 hjemme mot Mjällby i seriepremieren, men har slått tilbake med sju poeng på de tre siste. Skuslet vekk en imponerende 3-0 seier borte mot Djurgården i den andre serierunden til 3-3. Men vant så 4-3 hjemme mot Brommapojkarna, og søndag ble Even Hovland matchvinner med sin 2-1 scoring i sluttminuttene hjemme mot Hammarby. Hovland dannet forøvrig midtstopperpar sammen med Marius Lode i den kampen.

4-2, 0-4 og 1-1 i tilsvarende oppgjør de tre foregående sesongene. Med den historikken i mente, blir det HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. Brommapojkarna - Sirius
Olof Mellberg takket nei til å bli ny landslagssjef for Sverige, han ville heller bli værende i Brommapojkarna. Det er nok Brommapojkarnas ledelse glade for. De har innledet strålende med sju poeng på de fire første seriekampene. Tok en imponerende 4-0 seier borte mot GAIS i seriepremieren og holdt AIK til 2-2 i andre serierunde. Søndag spilte de ball i hatt med Halmstad og vant 2-0 på bortebane etter en sterk prestasjon. Endte tredje sist og på kvalifiseringsplass forrige sesong, det vil overraske om de havner der denne sesongen.

Sirius endte på åttendeplass forrige sesong og er tippet rundt det samme denne sesongen. Innledet sesongen med 3-0 seier hjemme mot et svakt Halmstad, men imponerte mer med å vinne 2-1 borte mot Kalmar i den andre serierunden. Men kommer nå fra to strake tap. 0-2 borte mot Djurgården nest sist og skuffende med 0-1 tap hjemme mot Värnamo sist lørdag.

Det endte 1-2 i tilsvarende kamp forrige sesong, men BP ser langt skarpere ut denne sesongen og vi lar hjemmelaget stå ugardert. H.

96-rekker:
1. Crystal Palace – Newcastle U

2. Everton – Liverpool B

3. Manchester United – Sheffield United H

4. Wolverhampton – Bournemouth HU

5. Coventry – Hull HU

6. Atalanta – Fiorentina H

7. Marseille – Nice HU

8. Lorient – Paris Saint-Germain UB

9. Monaco – Lille U

10. AIK – IFK Värnamo HU

11. IFK Göteborg – Häcken HUB

12. Brommapojkarna – Sirius H


432-rekker:
1. Crystal Palace – Newcastle HUB

2. Everton – Liverpool B

3. Manchester United – Sheffield United H

4. Wolverhampton – Bournemouth HU

5. Coventry – Hull HUB

6. Atalanta – Fiorentina H

7. Marseille – Nice HU

8. Lorient – Paris Saint-Germain UB

9. Monaco – Lille U

10. AIK – IFK Värnamo HU

11. IFK Göteborg – Häcken HUB

12. Brommapojkarna – Sirius H