Manchester City kan spille seg frem til FA-cupfinalen to sesonger på rad for tredje gang i klubbens historie. De gjorde det sist i 1955-1956-sesongen.

2,20 i odds på at Manchester City vinner på denne måten mot Chelsea

Pep Guardiolas lag er ubeseiret i de siste 28 kampene i alle turneringer siden 0-1-tapet mot Aston Villa tilbake i desember. De har vunnet 22 kamper og spilt seks kamper uavgjort.

Vi tror den statistikken holder seg etter lørdagens kamp.

Chelseas manager Mauricio Pochettino har nemlig snublet i fire av åtte store semifinaler i sin managerkarriere. Han har blant annet tapt to FA-cupsemifinaler som Tottenham-manager, både i 2017 og i 2018, og den eneste semifinalen mot Pep Guardiola. Han gikk på trynet mot Guardiola i Champions League-semifinalen i 2021.

Guardiola går antakeligvis også seirende ut av lørdagens duell.

Manchester City - Chelsea

Odds: Manchester City vinner og over 2,5 mål - 2,20 i odds

Kampstart lørdag 20. april kl. 18.15

Spillestopp kl 18.14

Wembley Stadium

Slik ser du kampen:

Den vises på Viaplay Her kan du skaffe deg tilgang

Vi tror at Manchester City vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Manchester City fikk Europa-håpet knust av Real Madrid onsdag, men må hente seg raskt inn når de møter Chelsea i FA-cupsemifinalen på Wembley lørdag.

Pep Guardiolas lag dominerte mot Los Blancos, men de klarte kun å score én gang. Dermed var stillingen 1-1 etter ordinær spilletid, og de måtte ut i ekstraomganger før de tapte på straffespark.

Guardiola har nok alternativer til å friske opp laget til lørdagens FA-cupkamp, og det kan hende er nødvendig. Flere av spillerne virket slitne etter onsdagens Champions League-exit. Erling Braut Haaland er blant spillerne som er usikre til lørdagens semifinale i FA-cupen. Nordmannen ble byttet av etter full tid i kampen mellom Real Madrid og Manchester City onsdag, før ekstraomgangene skulle begynne.

Dette er syvende gang på åtte sesonger at City har nådd semifinalen i FA-cupen, og de er det første laget i turneringens 153-årige historie til å komme til semifinalene i seks strake sesonger på rad.

Men de har kun gått videre fra to av de seks tidligere semifinalene under Guardiola. De klarte det mot Brighton i 2019 og Sheffield United i 2023 – og tre av de fire tapene har kommet mot London-klubber. De har tapt to ganger mot Arsenal og én gang mot Chelsea.

Siden City spilte 120 minutter mot et av Europas beste lag onsdag, er det spennende om se om Guardiola gjør endringer på laget. En mann som mest sannsynlig starter er Rodri, som scoret i begge Citys Premier League-kamper denne sesongen. Spanjolen er en svært viktig spiller for de lyseblå.

City har overtaket i FA-cupen

For Chelsea er FA-cupen en mulighet til å skaffe et trofé di det som har vært en forferdelig skuffende sesong for London-klubben, men historikken viser at Manchester City har vært en ekkel motstander for Chelsea de siste årene.

Manchester City er ubeseiret i de siste åtte kampene mot Chelsea, men de to siste oppgjørene mellom lagene har endt uavgjort.

Chelsea har også dårlige erfaringer med å spille mot Manchester City i FA-cupen. The Blues har nemlig blitt eliminert i fem av de siste syv FA-cupkampene mot the Citizens. Så sent som i tredje runden forrige sesong ble Chelsea slått ut av turneringen av nettopp Pep Guardiolas lag.

Men forrige gang de møttes i en semifinale vant Chelsea 1-0 i 2020-2021-sesongen.

Men London-klubben har blitt eliminert fem av de siste seks gangene i FA-cupen når de har møtt de regjerende mesterne, selv om de vant sitt siste slike møte, og slo Manchester United 1-0 i kvartfinalen i 2017.

City er soleklare favorittene til å vinne kampen, og til syvende og sist forventer jeg at de går til finalen, men de har slitt litt mot Chelsea i ligaen denne sesongen, og over 2,5 mål og City-seier blir vårt hovedspill.

Det har nemlig vært scoringer i begge ender av banen i de fem siste kampene i alle turneringer for de regjerende FA-cupmesterne, mens at begge lag scorer har vært et vinnerspill i syv av de siste åtte kampene til Chelsea. De har også scoret i 13 av de siste 14 kampene i alle turneringer.

Vi tror at Manchester City vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,20 i odds