Lørdagens tippekupong består av den ene semifinalen i den engelske FA-cupen, tre kamper fra Premier League, en kamp fra OBOS-ligaen og sju kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 370 000 kr. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Manchester City - Chelsea
Semifinale i den engelske FA-cupen og begge semifinalene spilles på Wembley. Vinneren av denne møter enten Coventry eller Manchester United i finalen, den kampen spilles søndag.

Manchester City dominerte banespillet stort hjemme mot Real Madrid i onsdagens returkamp i kvartfinalen i Champions League, men etter 120 minutters spill stod det 1-1 på resultattavla. I og med at den første kampen i Madrid endte 3-3, ble det straffesparkkonkurranse og denne gikk Real Madrid seirende ut av. Dermed røk Citys sjanser til the treble denne sesongen. Overtok som kjent ledelsen i Premier League etter forrige serierunde Vant FA-cupen forrige sesong etter 2-1 seier mot Manchester United i finalen. Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne og Manual Akanji ba alle om å bli byttet ut i 120-minutters kampen mot Real Madrid og må testes nærmere kampstart.

Chelsea har faktisk vært i finalen av FA-cupen to av de tre siste sesongene. Tapte etter straffespark mot Liverpool i 2022, mens de tapte 0-1 mot Leicester i 2021. Hatt en skuffende sesong i Premier League og er helt nede på niendeplass med sine 47 poeng, men gjorde en flott hjemmekamp mot Everton mandag kveld der de vant 6-0. Cole Palmer stod fire av målene i den kampen og er dermed delt toppscorer med Erling Braut Haaland i Premier League med sine 20 scoringer. , Reece James, Christopher Nkunku, Lesley Ugochukwu, Wesley Fofana og Romeo Lavia er alle fortsatt ute med skader.

Manchester City må nullstille etter onsdagens skuffende exit fra Champions League og skal være tydelig favoritt i denne semifinalen. HU.

2. Wolverhampton - Arsenal
De tre neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Premier League og denne kampen har ikke avspark før kl 20.30 lørdag kveld.

Wolverhampton med en ganske bra sesong og ligger på ellevteplass med sine 43 poeng, det er sju poeng opp til Newcastle på sjetteplass. Matheus Cunha scoret begge målene for Wolves da de spilte 2-2 borte mot Nottingham Forest forrige lørdag, mens det ble et skuffende 1-2 tap hjemme mot West Ham nest sist. Anstendige 7-3-5 hjemme på Molineux. Samme Cunha er dessverre ute for Wolves til denne kampen. Ute er også Pedro, Neto, Craig Dawson og Nelson Semedo. Toppscorer Hwang Hee-Chan er ikke kapabel til 90 minutter og Rayan Ait-Nouri er usikker.

Arsenal med skuffende exit fra Champions League onsdag kveld, i og med at de tapte 0-1 borte mot Bayern München etter at det endte 2-2 i hjemmekampen forrige tirsdag. Tapte også svært overraskende 0-2 hjemme mot Aston Villa sist søndag, og mister dermed serieledelsen til Manchester City. Med seks kamper igjen å spill ligger de på andreplass med sine 71 poeng og har to poeng opp til Manchester City. Totalt 10-3-3 på bortebane i Premier League denne sesongen. Ingen nye skader eller karantener for Arsenal.

Det står 1-0-3 på de fire siste tilsvarende på Molineux. Wolves med svært sentrale fravær og Arsenal blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. B.

3. Luton - Brentford
Luton var som ventet sjanseløse borte mot Manchester City sist lørdag og tapte hele 1-5. Men tok en svært viktige trepoenger med 2-1 seier hjemme mot Bournemouth nest sist. Ligger tredje sist med sine 25 poeng, men det er kun ett poeng opp til Nottingham Forest og to poeng opp til Everton på sikker plass. Totalt 4-3-9 hjemme på Kenilworth stadium. Issa Kabore var ikke spilleberettiget mot sin moderklubb Manchester City, men er tilbake lørdag. Men skadelisten er fortsatt lang for Luton.

Brentford med en svært viktig 2-0 seier hjemme mot Sheffield United sist lørdag og er dermed oppe på 32 poeng og 15. plass. Men det er kun sju poeng ned til Luton under streken. Ubeseiret på de fire siste seriekampene (1-3-0), og fikk med seg ett poeng i 3-3 kampen borte mot Aston Villa nest sist. Men har likevel svake 3-2-11 totalt på bortebane. Slitt med mye skader denne sesongen og det er litt av forklaringen på den noe skuffende poengfangsten. Ben Mee, Rico Henry og Aaron Hickey er langtidsskadd for Brentford, men både Kristoffer Ajer og Christian Nørgård er meldt kampklare etter at det var usikkerhet rundt dem tidligere i uken.

Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Sheffield United - Burnley
Med seks til sju serierunder igjen å spille i Premier League, ligger de tre nyopprykkede lagene på de tre nederste plassene.

Aller verst stilt er Sheffield United som ligger helt sist med sine 16 poeng. Det er hele ti poeng opp til Nottingham Forest på sikker plass. Tapte fortjent 0-2 borte mot Brentford sist og tapte også fortjent 1-3 borte mot Liverpool tredje sist, men tatt poeng i tre av sine fem siste seriekamper. Dessverre for Sheffield United har det kun blitt uavgjort i de kampene og det er trepoengere de trenger. Svært beskjedne 2-4-10 hjemme på Bramall Lane. Jayden Bogle og Jack Robinson er begge nye på skadelisten for Sheffield United.

Burnley ligger nest sist med sine 20 poeng, og har "kun" seks poeng opp til Nottingham Forest på sikker plass. Vist fremgang i det siste og kun tapt en av sine seks siste seriekamper (1-4-1). Men det er kun blitt sju poeng av det og med kun fem kamper igjen å spille, er det seire som gjelder nå. Begredelige 2-4-10 totalt på bortebane. Forsvarsspilleren Dara O'Shea er tilbake etter karantene.

Det endte forøvrig 5-2 i tilsvarende kamp i Championship forrige sesong. Nå ser det vidåpent ut. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Lyn - Vålerenga
En av klassikerne er tilbake i norsk fotball lørdag ettermiddag, når Oslo-rivalene Lyn og Vålerenga barker sammen på et utsolgt Ullevaal. Over 24 000 billetter er solgt og det kommer til å bli ny publikumsrekord i OBOS-ligaen og det kommer også til å bli den mest besøkte seriekampen i Norge denne sesongen.

Nyopprykkede Lyn innledet med å tape 0-3 borte mot Moss, men gjorde en bra hjemmekamp mot sterke Kongsvinger i den andre serierunden og fikk med seg ett poeng i den kampen (1-1). Tok så en svært overraskende og sterk 3-0 seier borte mot Aalesund mandag kveld, men det skal tillegges at Aalesund fikk en mann utvist allerede etter 34 minutter og det stod 0-0 på det tidspunktet.

Vålerenga rykket sensasjonelt ned fra Eliteserien forrige sesong. Endte tredje sist og måtte ut i playoff mot Kristiansund. Vant da første kamp med 2-0 på Nordmøre, men sviktet for n'te gang på hjemmebane og kampen gikk til straffesparkkonkurranse som Kristiansund vant. Er den store opprykksfavoritten denne sesongen, men kun tatt fire poeng på de tre første seriekampene. Endte opp med elendige 2-4-9 hjemme på Intility forrige sesong og det hjemmekomplekset har vedvart i OBOS-ligaen. Kun tatt ett poeng på sine to første hjemmekamper, mens de vant 2-1 mot Raufoss i sin hittil eneste bortekamp.

Vålerenga er naturligvis klare favoritter, men vi utelukker ikke at Lyn kan få med seg ett poeng. UB.

6. Cardiff - Southampton
Ikke mange serierundene igjen i Championship nå og det er full spenning både i toppen og i bunnen.

Cardiff er dog ikke involvert i noe av det og ligger på ellevteplass med sine 59 poeng på 43 spilte kamper. Det er tolv poeng opp til Norwich på den siste playoffplassen, så de har ingenting å spille for. Vært veldig variable i det siste me to seire og to tap på de fire siste seriekampene og tapte 1-3 borte mot Millwall forrige lørdag. Også vært veldig variable på hjemmebane med 9-3-9 totalt.

Southampton hadde en dårlig periode i slutten av februar med tre tap på fire kamper og havnet på etterskudd i opprykkskampen. Men har slått tilbake den siste tiden med 6-2-0 på de åtte siste seriekampene. Både ledende Ipswich, Leicester på andreplass og Leeds på tredjeplass har ikke vært i nærheten av den poengfangsten siste tiden. Etter 3-0 seieren hjemme mot Preston i onsdagens hengekamp er Southampton oppe på 84 poeng og har kun fem poeng opp til ledende Ipswich med en kamp mindre spilt. Fine 10-6-4 totalt på bortebane.

Southampton har momentum og vi lar de stå ugardert. B.

7. Huddersfield - Swansea
Huddersfield ligger tredje sist og på direkte nedrykksplass med sine 44 poeng, men det er kun ett poeng opp til Birmingham på sikker plass og tre poeng opp til Queens Park Rangers og Stoke på plassene foran der igjen. Overtidseier hjemme mot Millwall tredje sist, så ble det 1-4 tap borte mot Preston nest sist og ett poeng borte mot Bristol City forrige lørdag (1-1). 6-7-8 totalt på hjemmebane.

Swansea med to strake hjemmeseire og kan dermed puste lettet ut. Ligger på 14. plass med sine 53 poeng og har ni poeng ned til Huddersfield under streken. Ikke vært allverden på bortebane og står med 6-6-9 totalt, og har vel skuffet litt denne sesongen sett til forventningene.

0-0 og 1-1 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Huddersfield bør unngå tap. HU.

8. Norwich - Bristol City
Svært viktig 1-0 seier for Norwich borte mot Preston forrige lørdag og har dermed et klart grep om den viktige sjetteplassen som gir playoff. Står med totalt 71 poeng på 43 spilte kamper og har seks poeng ned til Hull på sjuendeplass som har en kamp mindre spilt. Er blant de beste hjemmelagene i Championship og står med 15-2-4 totalt hjemme på Carrow Road. '

Veldig ujevn sesong for Bristol City som står med 16-10-17 totalt og ligger på 12. plass med sine 58 poeng. Playoff kan de ikke nå og Bristol City er mer eller mindre ferdigspilt. Kun 1-1 hjemme mot svakt plasserte Huddersfield forrige lørdag og noe beskjedne 6-6-9 totalt på bortebane.

3-2 til Norwich i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror mye på hjemmeseier også denne gang. H.

9. Stoke - Plymouth
Stoke hadde store ambisjoner foran sesongen og playoff som et klart mål. Slik har det aldeles ikke blitt og Stoke ligger helt nede på 20. plass med sine 47 poeng. Det er faktisk ikke mer enn tre poeng ned til Huddersfield under streken. Men vist ok form i det siste og har ikke mer enn ett tap på sine fem siste seriekamper (1-3-1). Beskjedne 6-6-9 totalt hjemme på Bet365 Stadium.

Nyopprykkede Plymouth med en kanonviktig 1-0 seier hjemme mot opprykksjaktende Leicester forrige fredag og de tre poengene sendte Plymouth opp på 18. plass med sine 48 poeng. Det er fire poeng ned til Huddersfield under streken. Hele 32 av lagets 48 poeng er tatt på hjemmebane (9-5-8), borte har de kun vunnet tre kamper (3-7-11).

Ikke lett å argumentere for borteseier i denne. HU.

10. Sunderland - Millwall
Sunderland tok ett etterlengtet opprykk til Championship foran forrige sesong og leverte en flott sesong. Endte på sjetteplass og playoff, men lyktes ikke i denne. Var forventet å kunne kjempe om playoff også denne sesongen, men ligger helt nede på 13. plass med sine 56 poeng. Etter en veldig dårlig periode med kun en seier på elleve kamper (1-3-7), spilte de 0-0 borte mot Leeds nest sist og vant 1-0 borte mot West Bromwich borte sist lørdag. Er normalt sterke hjemme på Stadium Of Light, men har ikke bedre enn 10-2-9 denne sesongen.

Også Millwall var nevnt blant outsiderne til playoff foran sesongen, men London-laget har ikke innfridd. Men to strake hjemmeseire har sendt Millwall langt unna nedrykkstriden. Ligger på 16. plass med sine 50 poeng, men ikke prestert spesielt bra på bortebane (5-6-10).

Det endte 3-0 til Sunderland i tilsvarende kamp forrige sesong. Det er dårlig med sikkeralternativer på lørdagens tippekupong, så vi bruker Sunderland som en av våre sikre. H.

11. Watford - Hull
Skuffende sesong av Watford som ligger helt nede på 15. plass med sine 52 poeng. Nedrykksfare er det neppe, de har åtte poeng ned til Huddersfield under streken med kun tre kamper igjen å spille. Møtt tøff motstand i det siste (fire av topp fem-lagene i de fem siste), men kommet unna med 0-4-1). Hadde 2-2 inne borte mot Southampton langt inn i overtiden sist lørdag, men hjemmelaget scoret seiersmålet ni minutter på overtid. Alltid vært kjent som et bra hjemmelag (5-8-8), men faktisk tatt flere poeng på bortebane denne sesongen (7-8-7).

Hull har fortsatt en liten sjanse til å nå playoff. Ligger på sjuendeplass med sine 65 poeng og det er seks poeng opp til Norwich på sjetteplas, men Hull har en kamp mindre spilt. Solid 3-0 seier hjemme mot Queens Park Rangers forrige lørdag og fine 10-3-7 totalt på bortebane.

Det endte 0-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Hull har mest å spille for, men lunefulle Watford er ikke til å kimse av. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Queens Park Rangers - Preston
Etter en veldig god periode med 5-2-1 på åtte seriekamper, har Queens Park Rangers nå kun tatt ett poeng på de tre siste seriekampene. Ligger dermed litt utsatt til igjen på 19. plass med sine 47 poeng, det er ikke mer enn tre poeng ned til Huddersfield under streken. Og har to tøffe kamper igjen etter denne med hjemmekamp mot Leeds og bortekamp mot Coventry.

Preston hadde los på playoff tidlig i april, men med 0-1 tap hjemme mot Norwich nest sist og 0-3 tap borte mot Southampton i onsdagens hengekamp, har de trolig forspilt den muligheten. Ligger på tiendeplass med sine 63 poeng og har åtte poeng opp til Norwich på den siste playoffplassen med kun tre kamper igjen å spille. Det hørest tøft ut med tanke på at det også tre andre lag imellom. Variable 7-5-9 på bortebane.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Loftus Road. Preston er mer eller mindre ferdigspilt for sesongen, mens Queens Park Rangers fortsatt trenger flere poeng. H.

96-rekker:
1. Manchester City – Chelsea HU

2. Wolverhampton – Arsenal B

3. Luton – Brentford HU

4. Sheffield United – Burnley HUB

5 Lyn – Vålerenga UB

6. Cardiff – Southampton B

7. Huddersfield – Swansea HU

8. Norwich – Bristol City H

9. Stoke – Plymouth HU

10. Sunderland – Millwall H

11. Watford – Hull U

12. Queens Park Rangers – Preston H


96-rekker:
1. Manchester City – Chelsea HU

2. Wolverhampton – Arsenal B

3. Luton – Brentford HUB

4. Sheffield United – Burnley HUB

5 Lyn – Vålerenga UB

6. Cardiff – Southampton B

7. Huddersfield – Swansea HU

8. Norwich – Bristol City H

9. Stoke – Plymouth HU

10. Sunderland – Millwall H

11. Watford – Hull HUB

12. Queens Park Rangers – Preston H