Søndagens tippekupong består av åtte kamper fra Eliteserien og fire kamper fra Premier League. Bonuspotten er på ca 600 000 kr, og merk at innleveringsfristen er allerede kl 14.25.

1. Bodø/Glimt - Molde
Toppkamp på Aspmyra med avspark kl 19.15 søndag kveld.

Bodø/Glimt med en overbevisende start på sesongen og står med maksimale ni poeng på sine tre første seriekamper. Hadde full kontroll i seriepremieren borte mot Fredrikstad som de svært fortjent vant 2-0. Men måtte slite for å bryte ned et defensivt Viking hjemme på Aspmyra i den andre serierunden, men Ulrik Saltnes scoret seiersmålet snaue ti minutter før slutt. Smalt så til med 5-0 seier borte mot Lillestrøm forrige søndag. Det betyr også at Glimt er uten baklengsmål på sine tre første. Ulrik Saltnes var ikke med mot Lillestrøm grunnet sykdom, men er tilbake i troppen i dag.

Molde stod med full pott og ni poeng etter sine tre første seriekamper og hadde heller ikke sluppet inn mål, før de tok imot Odd til en fremskutt eliteseriekamp onsdag kveld. Det endte svært overraskende med et 1-2 tap for Molde og en gedigen nedtur for romsdalingene. Samtidig har de vunnet to av de tre siste på Aspmyra og i fjor endte denne kampen 2-2. Martin Linnes pådro seg en strekk mot Odd, og rekker ikke kveldens storkamp i Bodø. Men Fredrik Gulbrandsen er friskmeldt og tilbake i troppen. Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem ble begge byttet ut etter 60 minutters spill mot Odd, men er klare til kveldens toppkamp.

Bodø/Glimt er med rette favoritter, men har altså kun tatt ett poeng hjemme mot Molde de tre foregående sesongene. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. HamKam - Strømsgodset
HamKam har som ventet fått en strevsom start på sesongen og etter sitt noe ufortjente poeng borte mot nyopprykkede KFUM Oslo i seriepremieren, har de tapt 0-1 hjemme mot Molde, 0-1 borte mot Rosenborg og onsdag kveld 0-1 borte mot Brann. De har med andre ord hengt bra resulatmessig, men sett tannløse ut offensivt. Tok 21 av sine 34 poeng hjemme på Briskeby i fjorårssesongen og ga Molde ganske bra motstand i sin hittil eneste hjemmekamp denne sesongen.

Strømsgodset dominerte ikke banespillet borte mot KFUM Oslo sist tirsdag, men de var effektive foran mål og vant kampen 3-1. Vant også 1-0 hjemme mot Rosenborg i andre serierunde, men det hadde vært lite å utsette på om Rosenborg hadde fått med seg poeng fra den kampen. I seriepremieren ble det 0-4 tap borte mot Molde. Seks poeng på de tre første seriekampene er klart i overkant i forhold til de spillemessige prestasjonene. Hadde ikke bedre enn 5-2-8 på bortebane forrige sesong. Bent Sørmo er endelig tilbake i trening og også Jostein Ekeland er tilbake for fullt, kan trener Jørgen Isnes fortelle til Drammens Tidende.

2-0 til HamKam i tilsvarende kamp forrige sesong og HamKam kan helt klart vinne også denne gang. Vi har god feeling for at HamKam tar sesongens første seier i ettermiddag og lar hamarsingene stå ugardert. H.

3. Brann - Odd
Brann som imponerte stort forrige sesong og tok sølv etter suverene Bodø/Glimt. Innledet også denne sesongen prikkfritt med 4-2 seier borte mot Tromsø, men skuffet tilsvarende i første hjemmekamp der de svært overraskende tapte 0-2 hjemme mot Fredrikstad til tross for ett massivt overtak. Kom også under 0-1 borte mot Viking midtveis i første omgang søndag, men leverte årsbeste i andre omgang og sikret 1-1 ved en frisk Ole Didrik Blomberg og var klart nærmest seieren i den kampen. Klarte ikke å komme opp på ønsket nivå hjemme mot HamKam onsdag kveld, men vant tilslutt kampen 1-0. Bunnsolide 12-2-1 på hjemmebane forrige sesong. Svenn Crone og Ulrik Mathisen er bege tilbake etter skader og Felix Horn Myhre spilte den siste halvtimen mot HamKam.Det betyr at kun Thore Pedersen mangler av de sentrale spillerne for Brann.

Odd innledet sesongen med et noe ufortjent 1-2 tap hjemme mot Haugesund i seriepremieren, men slo tilbake med en noe overraskende 1-0 seier borte mot Sarpsborg 08 i den andre serierunden. Lå under både 0-1 og 1-2 hjemme mot Sandefjord søndag, men sju minutter på overtid scoret Syver Aas for Odd og sikret Odd ett poeng i en kamp der Sandefjord var best store deler av kampen. Således var det svært overraskende at Odd slo Molde 2-1 borte onsdag kveld. Endte opp med svake 3-4-8 på bortebane forrige sesong, men har altså full pott og seks poeng etter sine to bortekamper denne sesongen. Steffen Hagen, Espen Ruud, Sondre Solholm Johansen, Leon Hien og Torgeir Børven er fortsatt ute og veteranen Espen Ruud måtte ut med en strekk i hamstringen mot Molde og rekker neppe kveldens kamp.

Det endte 2-1 til Brann i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi gir full tillit til Brann på søndagens tippekupong. H.

4. Haugesund - Rosenborg
Fullstendig uforutsigbart fra Haugesund i de tre første seriekampene. Tok en noe overraskende 2-1 seier borte mot Odd i seriepremieren, for så å tape 0-2 hjemme mot Lillestrøm i den andre serierunden. Røk deretter ut for fjerdedivisjonslaget Torvastad i cupen forrige onsdag. Fem dager senere slo de tilbake med en svært overraskende 1-0 seier borte mot Tromsø. Endte opp med 7-2-6 på Haugesund stadion forrige sesong.

Rosenborg har fått en bra start, ihvertfall poengmessig. Vunnet 2-0 hjemme mot Sandefjord og 1-0 hjemme mot HamKam, mens det endte med 0-1 tap borte mot Strømsgodset i lagets eneste bortekamp. Spillemessig var de klartpå høyde med hjemmelaget, men fikk ikke betalt. Endte forøvrig opp med svake 4-3-8 på bortebane forrige sesong.

En av bortekampene Rosenborg vant var mot Haugesund og vi tror mest på borteseier også denne gang, og vi har god tro på at Rosenborg vinner også denne gang. B.

5. Kristiansund - Tromsø
Nyopprykkede Kristiansund med en godkjent innledning på sesongen. Tok en svært overraskende 3-2 seier borte mot Lillestrøm i seriepremieren, men skuffet hjemme mot KFUM Oslo i runden etter og skal si seg godt fornøyd med at de fikk med 1-1 fra den kampen. Sist søndag ble det som ventet for tøft borte mot Molde og det endte med 0-2 tap.

Tromsø leverte en strålende fjorårssesong og endte opp med bronsemedaljer. Men mistet trenerprofilen Gaute Helstrup og midtstoppersjefen Jostein Gundersen til Bodø/Glimt før denne sesongen og har fått en marerittstart på denne sesongen. Tapte 2-4 hjemme mot Brann i seriepremieren, men langt mer overraskende at de tapte 0-1 hjemme mot Haugesund sist søndag etter en svak forestilling. Kun spilt to kamper, men står altså uten poeng.

Både i 2021 og 2022 endte forøvrig tilsvarende kamp i Kristiansund med 1-1. Det ser åpent ut også i kveld. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Sandefjord - Lillestrøm
Sandefjord lå på nedrykksplass store deler av forrige sesong, men avsluttet storveis med ti poeng på de fire siste seriekampene og endte opp to poeng foran Vålerenga på kvalifiseringsplassen. Kun spilt to kamper denne sesongen. 0-2 borte mot Rosenborg i seriepremieren og hadde tre poeng i lomma borte mot Odd forrige søndag, helt til Syver Vik utlignet for Odd sju minutter på overtid. Endte opp med godkjent 6-5-4 på hjemmebane forrige sesong.

Lillestrøm med en fryktelig start på sesongen med 2-3 tap hjemme mot Kristiansund i seriepremieren foran nesten 10 000 tilskuere hjemme på Åråsen. Men slo tilbake på direkten med en sterk 2-0 seier borte mot Haugesund i andre serierunde. Hang godt hjemme mot Bodø/Glimt til pause forrige søndag og lå kun under 0-1 til halvtid. Men ble utspilt i den andre omgangen og tapte hele 0-5. Hadde ikke bedre enn 4-3-8 på bortebane i fjorårssesongen. Marius Lundemo sto over grunnet leggskade mot Glimt, og han har ikke trent med laget denne uken. Men det er håp om at han blir klar til kveldens kamp. Erling Knudtzon er endelig tilbake og kan være med i troppen for første gang. Mathis Bolly og Eric Larson er ute.

Sandefjord vant 1-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Ingen pangstart for Sarpsborg 08 som innledet sesongen med et fortjent 0-1 tap borte mot Viking i seriepremieren. De fleste trodde nok at Sarpsborg 08 skulle slå tilbake på direkten hjemme mot Odd i andre serierunde, men det endte med 0-1 tap. Jo Inge Berget brente forøvrig ett straffespark ti minutter før slutt i den kampen. Tok sitt første poeng forrige lørdag med 2-2 borte mot Fredrikstad i det utsolgte Østfold-derbyet på Fredrikstad Stadion. Jo Inge Berget er ute med skade og blir ikke klar før om noen uker. Stefan Johansen er fortsatt ikke klar for startelleveren, men kommer helt sikkert inn i løpet av kampen.

Nyopprykkede KFUM Oslo skal virkelig ha for at de har beholdt identiteten med possession-fotball også i Eliteserien. Burde vunnet "hjemme" mot HamKam i seriepremieren, men det endte 1-1. Var også klart nærmest seieren borte mot Kristiansund i den andre serierunden, men også den kampen endte 1-1. Var også det førende laget i lange perioder i "hjemmekampen" på Intility mot Strømsgodset tirsdag kveld, men endte opp med å tape kampen 1-3.

Vært litt ymse av Sarpsborg 08 i innledningen av denne sesongen og ballsikre KFUM Oslo er ikke noen enkel hjemmekamp. HU.

8. Viking - Fredrikstad
Godkjent start av Viking med fire poeng kampprogrammet tatt i betraktning. Vant svært fortjent 1-0 hjemme mot Sarpsborg 08 i seriepremieren, men tapte like fortjent 0-1 borte mot Bodø/Glimt i den andre serierunden. Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Brann etter 22 minutter sist søndag, men derfra og ut var det Brann som dominerte kampen og var klart nærmest seieren. Solide 10-2-3 hjemme på SR-Bank Arena. Sondre Bjørshol er ute på ubestemt tid. Kriistoffer Løkberg, Herman Haugen og Edvin Austbø er også på skadelisten. Viking forøvrig med solide 10-2-3 hjemme på SR-Bank Arena i fjorårssesongen.

Nyopprykkede Fredrikstad har ikke skaffet seg mange nøytrale fotballvenner etter sine tre første seriekamper. Forsvarte seg bra hjemme mot Bodø/Glimt hjemme i seriepremieren, men Bodø/Glimt vant kampen 2-0. Borte mot Brann i den andre serierunden ranet de til seg tre poeng etter en oppvisning i uthaling av tid og antifotball. Dommer Ola Hobber Nilsen la til 13 minutter i den andre omgangen og var ingen VAR-situasjoner. Noe mer fremoverrettet i Østfold-derbyet hjemme mot Sarpsborg 08 forrige lørdag, en kamp som endte 2-2. Toppscorer Joannes Bjartalid er fortsatt ute med skade, men ventes å bli klar om kort tid. Det er eneste fravær av betydning for Fredrikstad.

Viking er sterke på hjemmebane og får full tillit. H.

9. Fulham - Liverpool
De fire siste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra Premier League.

Marco Silva fortsetter å gjøre en solid managerjobb i Fulham. Førte laget til en flott tiendeplass forrige sesong og med fem kamper igjen å spille ligger Fulham på tolvteplass med sine 42 poeng. Tok sin første borteseier mot West Ham på 21 år, de de vant fortjent vant 2-0 etter to scoringer av midtbaneeleganten Andreas Pereira. Har slått både Arsenal (2-1) og Tottenham (3-0) hjemme på Craven Cottage denne sesongen og står med totalt 9-1-6 på hjemmebane. Det er ingen nye skader eller karantener for Fulham.

Liverpool har hatt en fryktelig periode etter de spilte 2-2 borte mot Manchester United for 14 dager siden. Tapte 0-3 hjemme mot Atalanta i den første kvartfinalen i Europa League forrige torsdag og tre dager senere presterte Liverpool å tape 0-1 hjemme mot Crystal Palace i Premier League. Vant riktignok torsdagens returkamp mot Atalanta 1-0 Bergamo, men var egentlig aldri i nærheten av å hente opp 0-3. Manchester City har spillefri i Premier League i helgen siden de spiller semifinale i FA-cupen, men Liverpool er uansett to poeng bak City når begge lagene har seks kamper igjen å spille. 8-5-2 totalt på bortebane. Langtidsskadde Thiago Alcantara og Joel Matip er eneste fravær for Liverpool.

2-2 og 1-1 i de to siste tilsvarende Premier League-oppgjørene. Liverpool har ikke vært som best den siste uken og bortekamp mot Fulham er ikke noen walkover. UB.

10. Aston Villa - Bournemouth
Aston Villa lå lenge under 0-2 borte mot Lille i torsdagens returkamp kvartfinalen i European Conference League, men Matty Cash reduserte til 1-2 like før slutt og dermed ble det ekstraomganger og etterhvert straffesparkkonkurranse som Villa gikk seirende ut av. Aston Villa er dermed det eneste engelske laget som er med i en av semifinalene i de tre turneringene. Leverte en strålende bortekamp mot Arsenal i Premier League forrige søndag og det var ikke veldig mye å utsette på at de vant den kampen 2-0. Holder den viktige fjerdeplassen og har tre poeng ned til Tottenham på femteplass. Solide 11-2-3 hjemme på Villa Park. Venstreback Alex Moreno er ute i flere uker. Douglas Luiz er ute med karantene.

Bournemouth hadde en fryktelig innledning på sesongen og tok kun tre poeng på sine ni første seriekamper. Men ledelsen stod bak nyansatte Andoni Iraola og det var aldri snakk om å gi ham sparken. Det gjorde de rett i og Bournemouth er forlengst godt klar av nedrykksstriden. Ligger på 13. plass med sine 42 poeng, men har ikke bedre enn 5-3-7 på bortebane. Viktige Antoine Semenyo er tilbake for Bournemouth, mens Tyler Adams, Chris Mepham og Luis Sinisterra alle er ute.

3-0 til Aston Villa i tilsvarende kamp forrige sesong. Aston Villa får vår fulle tillit. H.

11. Crystal Palace - West Ham
Med sin sensasjonelle 1-0 seier borte mot Liverpool forrige søndag, tok Crystal Palace et langt steg vekk fra nedrykksstriden og opp på 14. plass med sine 33 poeng. Det er åtte poeng ned til Luton under streken og Palace har også en kamp mindre spilt. Stod med kun to poeng på fem seriekamper, før den svært overraskende seieren på Anfield. Jefferson Lerma rekker ikke dagens kamp, men Rob Holding er tilbake etter skade.

West Ham ga Bayer Leverkusen kamp om avansementet til semifinalen i Europa League torsdag kveld. Tapte som kjent 0-2 borte i Leverkusen forrige torsdag, men Michail Antonio sendte West Ham i ledelsen allerede etter 13 minutter. Men makter ikke å score flere mål og i sluttminuttene utlignet også Jeremie Frimpong for West Ham og dermed game over for London-laget i Europa League. Gjort en bra sesong i Premier League og ligger på åttendeplass med sine 48 poeng. Variable 7-2-7 på bortebane. Jarrod Bowen spilte torsdagens kamp mot Bayer Leverkusen, men er usikker til dagens kamp.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Selhurst Park. Bortelaget har hatt ett tøft kampprogram i det siste og vi tror ikke Palace taper denne. HU.

12. Everton - Nottingham Forest
En real sekspoengskamp avslutter søndagens tippekupong.

Everton er som kjent fratrukket åtte poeng og ligger femte sist med sine 27 poeng, det er ett poeng ned til Nottingham Forest som ligger fjerde sist og to poeng ned til Luton under streken. Alle de tre lagene har spilt 33 kamper og det gjenstår således fem kamper. Tok en blytung 1-0 seier hjemme mot Burnley nest sist, mens Everton havarerte i bortekampen mot Chelsea mandag kveld og tapte hele 0-6. Jarrad Branthwaite, Dominic Calvert-Lewin og Idrissa Gueye er alle friskmeldte,mens Seamus Coleman og Nathan Petterson er ute.

Nottingham Forest er på sin side fratrukket fire poeng, og har kun poenget ned til Luton under streken. Kun tapt en av sine fem siste seriekamper, men hele tre av dem er endt med poengdeling og har ikke bedre enn 2-4-10 totalt på bortebane. Anthony Elanga var ikke med i bortekampen mot Wolverhampton forrige helg, men skal være tilbake i dag. Taiwo Awoniyi og Willy Boly er fortsatt ute.

Everton er klare favoritter og vi tror ikke de taper denne. HU.

96-rekker:
1. Bodø/Glimt – Molde HUB

2. HamKam – Strømsgodset H

3. Brann – Odd H

4. Haugesund – Rosenborg B

5. Kristiansund – Tromsø U

6. Sandefjord – Lillestrøm HU

7. Sarpsborg 08 – KFUM Oslo HU

8. Viking – Fredrikstad H

9. Fulham – Liverpool UB

10. Aston Villa – Bournemouth H

11. Crystal Palace – West Ham HU

12. Everton – Nottingham Forest HU


432-rekker:
1. Bodø/Glimt – Molde HUB

2. HamKam – Strømsgodset H

3. Brann – Odd H

4. Haugesund – Rosenborg B

5. Kristiansund – Tromsø HUB

6. Sandefjord – Lillestrøm HUB

7. Sarpsborg 08 – KFUM Oslo HU

8. Viking – Fredrikstad H

9. Fulham – Liverpool UB

10. Aston Villa – Bournemouth H

11. Crystal Palace – West Ham HU

12. Everton – Nottingham Forest HU