FK Eik-Tønsberg viste i fjor at de er et lag som må tas på alvor i NM-cupen. Bare spør Sandefjord.

Det sto 2-2 på Tønsberg gressbane mellom Eliteserie-laget og det daværende 3. divisjonslaget, men FK Eik-Tønsberg gikk videre til andre runden etter å ha vunnet på straffespark mot Sandefjord.

Her kan du spille på at FFK vinner med ett måls margin eller at det står uavgjort ved fulltid.

I andre runden møtte vestfoldingene Strømsgodset.

FK Eik-Tønsberg ga også drammenserne en skikkelig god kamp, men Godset slapp med skrekken. Eliteserie-laget vant 2-1.

FK Eik-Tønsberg er gode på hjemmebane, og vi tror de kan spille jevnt med Fredrikstad.

FK Eik-Tønsberg - Fredrikstad

Odds: Handikap 3-veis 2:0 - Eik-Tønsberg 871 +2 - 2,25 i odds

Kampstart torsdag 25. april kl 18.00

Spillestopp kl 17.59

Tønsberg gressbane

Kampen kan sees på Direktesport

Vi tror at FFK vinner med ett måls margin eller at det står uavgjort ved fulltid. Det spiller du på her til 2,25 i odds

Det er to gamle storheter i norsk fotball som barker sammen i 2. runde i NM på Tønsberg gressbane torsdag.

Eik-Tønsberg befinner seg i 2. divisjon denne sesongen, men de har tidligere spilt i norsk fotballs gjeveste selskap. Klubbens to glansperioder var fra 1957 til 1962 og fra 1983 til 1985.

Fra den første storhetstiden huskes spesielt kvartfinalekampen i NM mot Fredrikstad på Tønsberg gressbane, da rekordmange 17.000 tilskuere møtte frem. I denne perioden vant Eik sølv og bronse i toppserien.

Her kan du se cupkampen mellom Eik og Fredrikstad direkte fra kl. 18.00

Selv om interessen for torsdagens cupkamp er stor, blir det ikke like mange mange mennesker som omkranser Tønsberg gressbane denne gangen.

Eik og FFK har også møttes i andre viktige kamper, men det er en stund siden sist.

I 1961 spilte Eik-Tønsberg seriefinale mot FFK på Ullevaal foran 20.000 tilskuere, men tapte 0–2.

På 80-tallet var det over 10.000 tilskuere på hjemmekampene – og hele Vestfold kom til kamp på Gressbanen for å se toppfotball. I 1983 endte Eik på 5. plass i toppdivisjonen. Etter nedrykket i 1985 var Eik flere ganger nær ved å rykke opp igjen, men snublet i kvalikkampene.

Eik har aldri vunnet NM-cupen, men de har bitt fra seg flere ganger.

I 1989 spilte Eik seg frem til semifinalen i NM, men tapte 0–1 mot Molde på bortebane. I 1991 kom Eik helt til kvartfinalen i cupen, men ble slått ut av Strømsgodset. Vi tror ikke de går like langt denne sesongen, men vi tror de kan gi Fredrikstad kamp.

- Vi kan vinne

I fjor møtte Eik to eliteserielag i NM på hjemmebane. Først ble Sandefjord Fotball slått ut i straffesparkkonkurranse, før det ble et knepet 1-2-tap for Strømsgodset i neste runde. I år tok FK Eik Tønsberg seg videre til 2. runden i cupen etter 6-0-seier på bortebane mot byrival Flint. Etter fjorårets sterke resultater mot eliteseriemotstand lar de seg ikke skremme av at FFK kommer på besøk.

Eik-trener Kjetil Kristoffersen var fornøyd med oppsettet. Å møte FFK på hjemmebane, blir en fest. Han tenker offensivt.

– Jeg har god tro på at vi kan vinne. Det er veldig vanskelig å slå oss hjemme på Tønsberg gressbane. Vi går for seier, sa Kristoffersen til lokalavisen Tønsbergs Blad.

Eik har grunn til å ha selvtillit. De rykket opp fra 3. divisjon sist sesong, og de har fått en bra start i 2. divisjon. De er ubeseiret etter de tre første kampene.

Hjemme på Tønsberg gressbane har de vært solide. Statistikken viser at de kun har tapt én av de siste 28 seriekampene der. Det eneste tapet i denne perioden kom mot Pors i april i 2022.

FFK er tilbake i eliteserien for første gang på tolv år. De har imponert i de to første kampene på bortebane, hvor de først sjokkerte Fotball-Norge med å slå Brann 2-0 i Bergen og i forrige bortekamp klarte de 1-1 mot Viking i Stavanger.

Gjestene fra Fredrikstad har stolte cuptradisjoner. De har vunnet cupen elleve ganger siden 1902. Kun Rosenborg og Odd (begge tolv) har flere cupmesterskap enn dem. De startet veien til Ullevaal med å slå Drøbak-Frogn 10–0 borte i 1. runden.

Det blir ikke like lett på Tønsberg gressbane.

FFK møter et disiplinert lag som har en klar spilleplan, og vi tror Eliteserie-laget må slite for å komme seg videre til 3. runden.

Mikkjal Thomassen må klare seg uten Sigurd Kvile (hviler), Mai Traore (skadet), Joannes Bjartalid (opptrening) i cupkampen mot Eik. Oscar Aga er også noe usikker til oppgjøret, men trente onsdag.

Vi blir ikke overrasket om vertene klarer å gjøre denne kampen spennende, og vi går for et spill hvor Eik har to måls forsprang. Det betyr at spillet går inn om Fredrikstad kun vinner med ett måls margin, at lagene spiller uavgjort eller at Eik vinner. Vi tror helst på en knepen seier til FFK. Oddsen på dette spillet er 2,25.

Her kan du levere Sportspills oddstips eller sette opp ditt eget