Rosenborg - Bodø/Glimt

Odds: Bodø/Glimt vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart lørdag 27. april kl 18.00
Spillestopp kl 17.59

Lerkendal Stadion

Kampen kan sees på TV2 Play

Vi tror Bodø/Glimt vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.70 i odds

Den femte serierunden innledes med storkamp når Rosenborg tar imot Bodø/Glimt på Lerkendal tidlig lørdag kveld.

Rosenborg har fått en fin start på sesongen og kommer fra seier 3-1 borte mot Haugesund, mens Bodø/Glimt måtte avgi sine første poeng i år da de ble holdt til 1-1 på Aspmyra mot tittelrival Molde.

Fremgang på Lerkendal

Rosenborg har fått en strålende start på sesongen under sin nye trener Alfred Johansson. Den unge svensken har ingen erfaring med å trene seniorlag på toppnivå, men han begynner å få sving på sakene i Trondheim.

Etter fire serierunder ligger de på fjerdeplass på tabellen med ni poeng, og er med det poenget bak lørdagens motstander Bodø/Glimt som leder.

Bortekampen mot Strømsgodset er eneste tapet de har så langt(0-1), og det var et oppgjør som like gjerne kunne gitt trøndersk seier. Nå kunne de forsåvidt tapt hjemme mot Sandefjord i første serierunde(seier 2-0), så i de første kampene før serien får satt seg ordentlig, er det litt tilfeldigheter som avgjør.

I den siste seriekampen borte mot Haugesund var det ganske jevnt i spill og sjanser, men det var Rosenborg som var mest effektive. Ole Sæter var igjen i begivenhetens sentrum og scoret to mål. Han bommet i tillegg på straffe, i kampen trønderne til slutt vant 3-1.

Å sette sjansene sine er viktig i fotball, og det kan bli avgjørende for Rosenborg når norges beste lag kommer til Lerkendal lørdag ettermiddag.

All oddsen på Rosenborg mot Bodø/Glimt finner du her

Avga sine første poeng

Bodø/Glimt har som ventet startet sesongen strålende. De har over en lang periode vært norges beste lag, og seriemesterne fra 2020, 2021 og 2023 har ambisjoner om nok en tittel i 2024.

Siden 2019 har Bodø/Glimt hatt Molde som sin sterkeste utfordrer, og det er disse som har blitt nummer en og to de fem siste sesongene.

Mannskapet til Kjetil Knutsen virker å være hakket vassere defensivt i år, og med nysigneringen Jostein Gundersen i midtforsvaret, har de kun sluppet inn ett mål på fire kamper.

De holdt nullen mot både Fredrikstad(2-0 borte), Viking(1-0 hjemme), og Lillestrøm(5-0 borte), mens de hjemme mot Molde måtte slippe inn sesongens første da Kristoffer Haugen - ti minutter ut i andre omgang - kom seg løs på bakerste stolpe og pirket innlegget fra Kristian Eriksen over målstreken.

Kampen mellom rivalene endte 1-1, og nå er et Rosenborg i fremgang neste test for nordlendingene, i kampen om nytt seriegull.

Gule favoritter

Før oppgjøret på Lerkendal er Bodø/Glimt ganske store favoritter. Hos Norsk Tipping gir ren hjemmeseier 4.40 i odds, uavgjort gir 3.80, mens seier til Glimt gir 1.72.

Bodø/Glimt er også det beste laget - både på papiret og på banen - men i fotball kan alt skje i en enkelt kamp, og ser vi på statistikken siden 2019(det året Glimt ble virkelig gode), har det vært ganske jevnt mellom disse to.

Totalt står det 4-4-2 fordel Glimt, mens på Lerkendal er det Rosenborg som har et lite overtak. 2-2-1 til trønderne er status der - og det har vært tre ettmålsseiere og to uavgjorte.

Bodø/Glimt har startet sesongen forrykende på bortebane. To kamper og 7-0 i målforskjell er bunnsolide greier, men vi tror det kommer til å bli jevnere på Lerkendal. Rosenborg er i fremgang, og har kvaliteter som gjør at de kan sette de suverene nordlendingene på prøve.

Vi tror likevel mest på Glimt. De har spisskompetanse i begge ender av banen, og på en dårlig Lerkendalmatte blir det ingen målfest, men mannskapet til Kjetil Knutsen tar alle poengene.

Vårt tips er at Bodø/Glimt vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.70 i odds