Telenor la fram resultatene for årets første kvartal tirsdag morgen.

– Første kvartal var nok et solid kvartal for Telenor. Vi fortsetter å utvikle sikkerhetstjenester som kan sikre våre kunder mot digitale angrep, og ser at det er viktig for kundene våre, sier Telenor-sjef Sigve Brekke i en pressemelding tirsdag morgen.

Samtidig økte selskapet tjenesteinntektene til 15,8 milliarder kroner i løpet av årets første tre måneder, en økning på 5,6 prosent fra samme periode i fjor.

Kunstig intelligens

I løpet av første kvartal inngikk Telenor et samarbeid om kunstig intelligens (KI) med det amerikanske dataselskapet Nvidia, og Brekke trekker fram denne KI-satsingen i pressemeldingen.

– Sammen skal vi jobbe på en rekke områder, og målet er å akselerere KI i Norden. Det betyr blant annet at KI skal integreres i alle aspekter av vår virksomhet, fra arbeidsplassen og verdikjeden til kundeopplevelsene. Alt som kan forbedres med KI, skal forbedres med KI, sier han.

Nedbemanning

Likevel har telekomgiganten besluttet å ta store kutt.

– For å møte kundenes behov må vi digitalisere og utforske nye arbeidsmåter. Dette fører til organisasjonsendringer, bortfall av roller og bortfall av manuelle arbeidsoppgaver, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Birgitte Engebretsen.

Les også: Telenor nedbemanner – kutter over 100 årsverk

Endringene innføres 1. mai. Det innebærer nedbemanning av rett i overkant av 100 ansatte i selskapet. I tillegg vil det bli en betydelig reduksjon i antall vikarer og konsulenter, opplyser Telenor.