Orkla fikk et resultat før skatt på 1,9 milliarder kroner før skatt i første kvartal i år. Det er 8 prosent mer enn i samme periode i fjor, skriver Orkla i en fersk kvartalsrapport.

I samme periode økte omsetningen med 6 prosent til 17,1 milliarder kroner. Største eier Stein Erik Hagen er styreleder i selskapet.

I rapporten skriver Orkla at prisene i løpet av det siste året både har falt og steget.

«Prisene på enkelte råvarer og falt i samme periode i fjor. Dette inkluderer matoljer, sukker og frossen frukt. På den andre siden har kakao-prisene nådd rekordnivåer. Samlet sett økte Orklas kostnadsnivå sammenlignet med samme periode i fjor. Lavere snittpris på råvarer ble jevnet ut med negative valutaeffekter knyttet til varer importert fra utlandet til Norge.»

Nettavisen har skrevet om kakao-prisene og hvor lenge de er ventet å vare:

Orkla venter også at markedsprisen på kakaoprodukter vil holdes høye i all overskuelig fremtid.

Resultat per aksje ble 1,50 kroner for kvartalet, en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor.

Orkla skriver videre at det er indikasjoner på at prisene på nøkkelråvarer og emballasjematerialer vil senkes som følge av redusert global etterspørsel i flere kategorier. Samtidig skriver dagligvarekonsernet at kostnadseffekten av valutasvingninger for Orklas porteføljeselskaper er svært usikre.

Det forventes at råvarepriser, som kakao-prisene vil være kostnadsdrivere fremover.

– Orkla har hatt en sterk start på året. De fleste porteføljeselskapene oppnådde organisk vekst, høyere driftsresultat og økt kontantstrøm fra driften, sier Orklas konsernsjef Nils K. Selte.