– Skatteetaten er tilfreds med at tingretten har kommet til at det er grunnlag for gjennomskjæring og at nesten 95 prosent av den innbetalte kapitalen på 3 milliarder er avskåret, sier Skatteetatens advokat, Nils Sture Nilsson til E24.

I mars ble det kjent at Stordalen slipper noe av skattekravet, men at han likevel må betale nesten 180 millioner av kravet på over 200 millioner kroner til staten.

Allerede da ble det kjent at Stordalen vurderte å anke saken.

– Det er gledelig at Stordalen får medhold i at den kapitalen som var i behold, ligger fast, men Stordalen er skuffet over at retten skjærer gjennom regelen for øvrig. Nå skal først dommen analyseres. Så må vi komme tilbake til om den påankes, sa advokat Kaare Andreas Shetelig.

Les også: Haaland blar opp for leilighet på Frogner

Bakgrunnen for rettssaken i Oslo tingrett er at staten har krevd flere hundre millioner kroner i ubetalt skatt fra Stordalen, som har bestridt kravet.

Striden løper tilbake til 2013, da hotellkongen kjøpte holdingselskapet Oslo Properties AS, senere omdøpt til Strawberry Fields. Siden da og fram til 2021 mener Skatteetaten at Stordalen har tatt ut over 800 millioner kroner i skattefritt utbytte fra selskapet.

Les også: – Stordalen-saken handler ikke om moral