Reitan tjener ikke bare penger på melk og brød. Familiebedriften casher inn milliardbeløp på både eiendom og aksjer.

Les også: Advarer Kiwi, Rema og Coop: – En stor del lever farlig

Fosser fram i Danmark

Blant høydepunktene Reitan trekker fram er veksten for Rema 1000, særlig i Danmark.

– I Danmark åpner vi for tiden én til to butikker i uken, og jeg er imponert over de danske kollegaene våre, som igjen har klart å gjøre Rema 1000 til den sterkeste merkevaren i hele Danmark, sier Ole Robert Reitan.

2. mai i år åpner Rema 1000 butikk nummer 400 i Danmark, melder selskapet. I Norge har Rema 1000 rundt 700 butikker.

– I Norge vinner Rema 1000 viktige pristester og tar stadig nye markedsandeler, samtidig som vi jobber hardt med å ta og befeste posisjonen som Norges billigste og beste dagligvareaktør, sier Ole Robert Reitan i pressemeldingen.

Les også: Kjempebonus for Europris-sjefen: – Skremmende

Riktignok tok Rema 1000 noen små nye markedsandeler i fjor. Men de måtte samtidig se seg forbigått av Kiwi som nå er landets største dagligvarekjede.

Reitans «oljefond»

Reitan kan notere seg for en kraftig omsetningsvekst i 2023. Den gikk økte med 13 milliarder til 143 milliarder.

Familiebedriften kan notere seg et solid driftsresultat på 4,1 milliarder.

Reitan startet med Rema 1000 i februar 1979, men er siden vokst til til et milliardselskap med en lang rekke virksomheter, blant annet:

  • Rema 1000
  • Narvesen
  • 7-Eleven
  • Pressbyrån
  • Uno-X
  • Norsk Kylling
  • Solvinge
  • Kolonihagen
  • Kjeldsberg
  • Grans bryggeri

En av stolpene i Reitan-systemet i dag er Reitan Kapital, det som Odd Reitan har omtalt som familienes «oljefond». Tallene som legges fram i dag viser en gevinst på hele 1,3 milliarder. Det er yngste sønn Magnus Reitan som er sjef for Reitan Kapital.

For to år siden ble det kjent at en stor bit av Reitan-formuen har havnet i Sveits. Det skyldes at Magnus sine to barn har flyttet dit, og de har begge arvet størsteparten av verdiene faren satt på.

Les også: Inger Lise hadde for mye farlig stoff i kroppen – så ble det verre

Store leieinntekter

Reitan har også blitt en av landets virkelig store eiendomsbesittere. Leieinntektene Reitan Eiendom dro inn i fjor var på hele 1,8 milliarder kroner, det er en økning på 300 millioner kroner fra året før.

Reitan har det siste året gjort flere store eiendomskjøp, særlig i Trondheim. Der har de overtatt eiendommene til Entra.

– Våre folk har jobbet godt med å lande avtalen med Entra om å overta deres eiendommer i Trondheim. Etter planen vil dette skje 1. juni, og samtlige ansatte derfra blir med over til oss og vil styrke vårt lag på mange fronter, sier administrerende direktør i Reitan Eiendom, Trond Mellingsæter i pressemeldingen.